Incassobureau’s teruggefloten door ACM

By 27 maart 2019Nieuws

Voor veel mensen klinkt het helaas bekend in de oren: een brief van een incassobureau tussen de post. Deze bureaus worden ingeschakeld om betaling van openstaande schulden af te dwingen.

Pas geleden heeft de ACM, die in de gaten houdt of bedrijven consumenten wel netjes behandelen, een incassobureau een waarschuwing gegeven. Mensen mogen niet op een agressieve manier onder druk worden gezet en ook moet iedereen ten minste 5 werkdagen de tijd krijgen om te betalen. De ACM zou, als het bureau zich hier niet aan houdt, uiteindelijk zelfs een boete op kunnen leggen.

Krijgt u ook te maken met een incassobureau? Weet dan dat deze bedrijfjes niet zomaar alles mogen doen om u te laten betalen. Zo mogen ze u bijvoorbeeld niet bestoken met telefoontjes of mails.
Heeft u last van een incassobureau of heeft u een ander juridisch probleem? Kom dan gerust langs op spreekuur bij Wetswinkel Nijmegen!

Bron: https://nos.nl/artikel/2276758-acm-tikt-incassobureau-op-de-vingers-om-agressieve-werkwijze.html?fbclid=IwAR1wBFOia8wATlG3jcfVWoM4heeUgE0_tGOOIka3FZxZw9dG23js17J1eHA